Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stračenky Sedlčany - Kobra Praha 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)

21. 1. 2010

Stračenky se proti ligovým hokejistkám držely, padly až v závěru

 

Na zimním stadionu se v sobotu 16. ledna utkal tým dívek a žen reprezentujících sedlčanské Povltavské mlékárny s ligistkami Kobry Praha. Ty sice nepřijely ve své nejsilnějším složení, ale přesto byly jednoznačným favoritem tohoto duelu.

            Pokud se někdo z přítomných 150 diváků domníval, že „Kobrandy“ nasypou Stračenkám hned v úvodu utkání nůši gólů, musel být hodně překvapený. Přestože hostující tým měl mírnou převahu, Stračenky se držely a hodně vystrkovaly svoje růžky. Pokyn trenérů po úvodní třetině, ve které nepadl jediný gól, byl proto jednoznačný: „Holky, teď to ještě ubraňte, před koncem jim dejte góla a jdeme domů.“ Tento pokyn si nejlépe vzala k srdci Lucie Molíková a branku vstřelila raději už ve 3. min. prostřední části hry. Kobra poprvé uštkla Stračenky hned po chvíli, vyrovnala a následně vyvinula na branku soupeřek hodně velký tlak. V závěru třetiny Romana Čermochová po asistenci Lucie Molíkové vrátila vedení na hokejky Stračenek, avšak Kobra stihla ještě v téže minutě vyrovnat. Ani v poslední části hry to neměly favoritky se Stračenkami jednoduché, ale přesto se dokázaly dvakrát prosadit. Domácí hokejistky mohly skórovat z trestného střílení, ale Lucie Molíková neproměnila.

            Po skončení utkání se ještě jely samostatné nájezdy a v nich domácí hokejistky podlehly v poměru 1:2. Diváci jistě ocenili bojovnost Stračenek, které se zlepšily hlavně v bruslení a celkem v pohodě zvládly i hokejová pravidla. Utkání mělo ještě jednu zajímavost. Byla v něm vyloučena jediná hráčka, a to ještě docela přísně.

            V dresu Stračenek bojovaly ty brankářky, obránkyně a útočnice: Petra Jelenecká, Jana Dufková, Jana Steinerová, Olina Jiráčková, Petra Vystydává, Jitka Macháčová, Lenka Slámová, Michaela Mařincová, Lucie Molíková, Romana Čermochová, Andrea Svobodová, Eliška Chaloupková, Jana Krejčová, Lenka Kortánková a Marcela Spilková.

 

V příštím vydání: Proč si děvčata pozvala jako soupeřky hokejistky Kobry a rozhovor s trenéry.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář