Jdi na obsah Jdi na menu
 


II. ženský turnaj na sedlčanském zimní stadionu

23. 3. 2009
Ahoj všichni!
 
Jak jistě víte, 21.března 2009 se konal na zimním stadionu v Sedlčanech hokejový již v pořadí druhý turnaj žen za účasti třech týmů.
Tohoto turnaje se účastnily také Stračenky ve složení: Jelenecká Petra, Jiráčková Olina, Krejčová Jana, Stiegerová Jana, Nováková Nikola, Susserová Zuzana, Chaloupková Eliška, Moulíková Lucie, Mařincová Michaela, Srncová Katka, Lenka Kortánková, Petra Vystydová a Andrea Svobodová.
Trenéři týmu: Standa Tichý, Jirka Požárek a Standa Hanuš.
 

A teď k turnaji:

 

Zápasy v turnaji se hrála na čas 3x10 min., za faul následovalo trestné střílení ( bez vyloučení ) a o celkovém vítězství v turnaji při rovnosti bodů rozhodovalo skóre a dalším doplňkovým kritériem byly nájezdy.
 
Po nezbytné poradě v kabině  měli Stračenky před sebou nového soupeře, tým FC Příčovy, s kterým neměly možnost ani trénovat, tudíž velká neznámá. Utkání začalo vcelku vyrovnaně, pak už se ale přeci jen projevovala větší zkušenost Stračenek a přicházeli i šance ,které  bohužel neproměnily, naopak to byly soupeřky, které mohly jít do vedení, bylo totiž nařízeno trestné střílení proti Stračenkám, které ale bravurně gólmanka Petra chytila. První třetina 0:0.
Ve druhé třetině už to ale přišlo, po pár šancích Stračenky síť rozvlnily a to celkem 3x ( Eliška ,Lucka a Zuzka ), nepoložil je ani další trestný nájezd nařízený za drobný faul, Petra ho opět chytila. V této třetině zůstalo ještě několik šancí nevyužitých, ale to nám tolik nevadilo. Po druhé třetině tedy 3:0.
V poslední části hry soupeřky přeci jen snížily zásluhou Renaty Grínové na 1:3, ale  odpověď Stračenek byla jasná - další 3 góly do sítě FCP. Branky dávaly Eliška 2x a první gól dala také Nikča po střele od modré čáry ! Další branka už nepadla a tak se skóre zastavilo na pěkných 6:1 pro Stračenky.
pozn. po hattricku Elišky trenér vhodil na led čepici jako v NHL :-))
 
Druhým soupeřem Stračenek bylo družstvo Dublovských Lvic - většinou  tréninkový partner. Utkání začalo náporem Lvic, kterým se podařilo postupně 3x skórovat ( Stračenky bohužel špatně obsazovaly hráčky před svou brankou ), naopak našim děvčatům hra moc nešla, špatně si nahrávaly, soupeř byl v této části jasně lepší. První třetina 0:3 z našeho pohledu.
To druhá  třetina už byla z  pohledu Stračenek ,,něco jiného,,. Po snížení skóre zásluhou Lucky na 1:3 už se naše hra zlepšila, přicházely i šance (soupeřky už hrozily jen rychlých brejků ) a další gól visel na vlásku, bohužel gól né a né přijít. Po druhé třetině tedy 1:3 z pohledu Stračenek.
Třetí část utkání byla již třetinou Stračenek, za mohutného povzbuzování fanoušků se tlačily před branku Lvic a po jedné z akcí padl další gól do jejich sítě, pěkný gól dala Lenka Kortánková - 2:3. Holkám tato injekce opět pomohla a dál dobývaly branku Lvic, které v té době již jen bránily svůj náskok. Tlak Stračenek a závary před brankou  Lvice nakonec přeci jen přečkaly a po roce vystřídaly na trůnu právě naše Stračenky.
Nutno podoknout, že vyborný výkon podala brankářka Lvic Jana Dufková, která zhatila Stračenkám několik gólových příležitostí a Lvicím vychytala vítězství.
 
Závěrem patří dík všem děvčatům z týmu Stračenek  za velmi dobrý výkon, za nasazení během utkání ( hlavně za utkání se Lvicemi, kdy zápas nezabalily a stále bojovaly o vítězství ) a za krásný sportovní zážitek. Soupeřkám děkujeme za fér hru a za příjemnou atmosféru během turnaje.
 
A jak by řekla Jana ,, my jsme skoro vyhrály,, !!!
 
výsledky:
 
 
FC PŘÍČOVY - STRAČENKY SEDLČANY
1:6 ( 0:0,0:3,1:3 )
branky: Grínová Renata - 3x Chaloupková Eliška, Susserová Zuzka, Moulíková Lucka, Nováková Nikola 
 
Na nájezdy 0:1 ( branka : Moulíková Lucka )
 
 
STRAČENKY SEDLČANY - LVICE DUBLOVICE
2:3 ( 0:3, 1:0, 1:0 )
branky: Moulíková Lucka, Kortánková Lenka - Čejdová Stáňa, Spilková Marcela, Chomátová Petra.
 
Bez nájezdů.
 
LVICE DUBLOVICE - FC PŘÍČOVY 
5:1 ( 2:1, 0:0, 3:0 ) 
branky:  Čermáková Jitka, Čermochová Romana, Macháčová Jitka, Chomátová Petra, Čejdová Stáňa - Kalašová Tereza
 
Na nájezdy 0:1 ( branka: ? )
 
 
NEJLEPŠÍMI HRÁČKAMI turnaje byli vyhlášeny: Eliška Chaloupková ( Stračenky ), Lenka Hájková ( Lvice ) , Renata Grínová ( FC Příčovy ).
 
Pořadí v turnaji :
 
1. místo - Lvice Dublovice
2. místo - Stračenky Sedlčany  
3. místo - FC Příčovy 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář