Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historicky první zápas

21. 1. 2009
Den poté, co ukázala svoji sílu větrná Emma se na sedlčanském zimní stadionu připravovalo již druhé ženské hokejové utkání. Zápas byl naplánován na sobotu 1. 3. od 16:30 hodin. Představila se mužstva, která spolu ještě doposud nehrála, a to domácí nováčkovský tým HC Stračenky Povltavské mlékárny proti zkušenějšímu týmu HC Kačenky Příčovy.
Na zápas se přišlo podívat zhruba 400 diváků, což svědčilo o zájmu tohoto utkání. Takovou návštěvnost mohou tiše závidět týmy z Krajského přeboru. Ještě před vhozením první bule se oba týmy společně vyfotografovaly a vzájemně si vyměnily vlaječky klubu. Po představení všech hráček následovalo zahájení velice zajímavého utkání. Jelikož se jednalo o ženské utkání, došlo k úpravě hracích pravidel. Úpravy spočívaly ve zkrácení hrací doby a to na 3x10minut, a také se nehrálo na trestné minuty, pokud se objevil během hry nějaký faul byl řešen formou trestného nájezdu.
Již od první minuty bylo znát, kdo je favoritem celého utkání. Hned v první minutě se povedlo Kačenkám přebruslit do soupeřovi třetiny a z první rány, tak byla i první branka. Stračenky, tak splnily nováčkovskou roli a první třetině se tak trochu trápily než se rozkoukaly a trochu se sehrály. Kačenky lépe bruslily i měly přesnější přihrávky, bylo vidět, že nehrají poprvé jako domácí hráčky. Převaha Kačenek byla znatelná, a tak v první třetina skončila jednoznačným výsledkem 0:4.
Po nevydařené první třetině skočily Stračenky do druhé třetiny se vší vervou, byla na nich vidět bojovnost a dokonce si vytvořily i pár nadějných šancí, ovšem gól z toho nakonec nepadl. Ve druhé třetině oba týmy lehce přitvrdily, hra byla rychlejší a důraznější. Zápas, tak začal nabírat na obrátkách a ukázaly se i první fauly, které byly odměněny trestnými nájezdy. U nájezdů se ukázala šikovnost hráček, ale i golmanek. Díky „trestňáku“ se nakonec i domácí tým dočkal své historicky první vstřelené branky. Tato jejich první branka je psychicky povzbudila, a tak hosté měli už větší problém dostat se do útočné třetiny a zakončit. I přesto i druhou třetinu hosté vyhráli, ale už ne takovým rozdílem. Výsledek po druhé třetině skončil 1:6.
Třetí třetina byla tou nevyrovnanější. Kluziště se využívalo v celé šíři. Byly vidět i pěkné akce hráček a zásahy golmanek. Hra už nebyla záležitostí jednoho týmu a neodehrávala se v jedné útočné třetině. Začalo se více kombinovat, hra se zrychlila. Bylo vidět, že Stračenky se zlepšily, sehrály a už věděly co na tým Kačenek platí. Ovšem i přes veškerou snahu domácích se nepodařilo zdolat výbornou brankářku Kačenek. Na druhé straně se dařilo lépe. Nejlepší hráčka z týmu Kačenek upravila svým hattrickem na konečný výsledek 1:7.
Zakončení celého zápasu ještě zpestřily samostatné nájezdy každé hráčky. I zde byly lepší Kačenky, i když už to neskončilo takovým velkým brankovým rozdíl. Samostatné nájezdy nakonec skončily těsným rozdílem a to 4:5. Všechny hráčky poděkovaly divákům za výbornou atmosféru, a to jak se sluší a patří – skluzem po ledu.

Trenéři obou mužstev byli spokojeni. Samozřejmě, že trenér Kačenek o něco více. Holky pochválil a pěknou hru a hlavně za vítězství. Co se týká trenéra Stračenek, tak byl se zápasem spokojen. Stračenky hrály svůj první zápas a poprvé si vyzkoušely jaký rozdíl je trénink a zápasem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář